КуПол: Рекламні статті за жовтень 2009 року

Стів Балмер запустив продажі Windows 7

22.10.2009

Windows 7 Professional Сьогодні, 22 жовтня, стартували всесвітні продажи Windows 7. Виконавчий директор Microsoft Стів Балмер представив нову операційну систему в Нью-Йорку, а співробітники Microsoft з Редмонда віддалено продзвонили в дзвін, відкривши тим самим торгову сесію NASDAQ.

Корпорація Microsoft і її партнери чекають, що вихід нової операційної системи стимулює весь комп'ютерний ринок, і сподіваються на хороші продажі. Перші результати виправдовують ці очікування.

Наприклад, комп'ютерний магазин PC World у Великобританії відкрився сьогодні опівночі - спеціально до початку продажів Windows 7. До цього моменту біля дверей магазину вишикувалася черга з 500 осіб, повідомляє ВВС News. Протягом першої години кожну хвилину продавалися в середньому три копії нової операційної системи.

По всьому світу проходить низку спеціальних заходів, присвячених початку роздрібних продажів Windows 7. У Токіо такий захід очолив Стівен Сінофські (Steven Sinofsky), що керував розробкою нової системи, в Лондоні - Джулі Ларсон-Грін (Julie Larson-Green), що відповідала за дизайн. Про це пише CNET News.

Microsoft сьогодні відкриває свій власний магазин в Арізоні - перший в роздрібній мережі корпорації. У Парижі відкривається "Windows cafe", відвідувачі якого зможуть познайомитися з продукцією Microsoft. В онлайн-магазині Microsoft Store сьогодні вперше почалася продаж компьютерів з передвстановленою Windows 7, а також програми інших компаній, зокрема Adobe Photoshop і Norton 360.

Виробники і торговці підготували до 22 жовтня ряд новинок і спеціальних пропозицій. Так, інтернет-магазин Best Buy за 1200 доларів пропонує набір "PC Home Makeover", що включає ноутбук, нетбук і десктоп виробництва HP з передвстановленою Windows 7, 18-дюймовий монітор і роутер, а також настройку всього устаткування фахівцем.

Windows 7 повинна допомогти Microsoft зміцнити позиції, що похитнулися після поганого прийому ринком Vista, і замінити Windows XP - ця система восьмирічної давності як і раніше встановлена 71,5 відсотка ПК у всьому світі.

Нова операційна система по суті є доведеною до розуму Windows Vista. Корпорація Microsoft внесла істотні поліпшення в призначений для користувача інтерфейс і спростила виконання ряду типових завдань.

В порівнянні з Vista робота системи прискорилася, вона швидше завантажується і вимагає менше пам'яті. Покращена підтримка різних пристроїв - в більшості випадків система самостійно знаходить необхідні для їх роботи драйвера.

Велику увагу Microsoft приділила дизайну і привабливості Windows 7. Наприклад, з'явилася підтримка тем оформлення і автоматична зміна фонового малюнка робочого столу.