КуПол: Рекламні статті за жовтень 2009 року

«Sony» відкликає 438 000 ноутбуків

22.10.2009

ноутбук «Vaio» Японська компанія «Sony Corp» оголосила про добровільне відкликання 438-ти тисяч ноутбуків «Vaio» через можливу загрозу перегріву і навіть отримання опіків користувачем.

Починаючи з 2006 року, коли компанія «Dell» відкликала близько 4,1 мільйонів батарей для ноутбуків через небезпеку загоряння, це одне з найбільших відкликань на ринку комп'ютерної техніки.

Прес-секретар «Sony» повідомив, що тільки в США будуть відкликані 72800 комп'ютерів. Компанія отримала 15 повідомлень про випадки перегріву цих лептопів, зокрема один користувач поскаржився, що під час роботи ледь не обпікся. Про це повідомили в Американській комісії безпеки споживачів.

Недолік виявлений в ноутбуках серій VGN-TZ100, VGN-TZ200, VGN-TZ300 і VGN-TZ2000.

«Ці моделі несуть потенційну загрозу користувачам», – говорять у комісії. – «Компанія «Sony» почала добровільну програму безкоштовного огляду і ремонту у разі потреби, щоб ці вироби відповідали нашим високим стандартам якості».

Останнім часом компанію переслідують подібні невдачі. У 2006 році «Dell», «Apple Inc», «Lenovo Group Ltd», «Toshiba Corp» і деякі інші виробники комп'ютерів відкликали понад 8 мільйонів батарей для лептопов «Sony» через можливість їх загоряння.

Японська компанія відмовилася назвати суму, в яку обійдеться безкоштовний огляд і ремонт ноутбуков вищеназваних серій.