КуПол: Рекламні статті за жовтень 2009 року

Дитячі автокрісла стануть дешевшими

22.10.2009

автокресла детские Незабаром дитячі автомобільні крісла можуть подешевшати. Купити автокресла детские дешего можна буде завдяки тому, що російський уряд ухвалив рішення ліквідовувати ввізне мито на цей вид товару. Правда, ненадовго: возити дитячі автокрісла без мита можна буде лише 9 місяців. Після цього терміну мито може знов скласти 20%. Проте багато експертів вважають, що мито не підніматимуть як мінімум 2-3 роки, поки в Росії не почнеться виробництво власних якісних і сучасних крісел для малюків.

Радимо, як купити недороге і надійне автокрісло

Чи так необхідне дитяче автокрісло? Правильна відповідь на це питання записана в Російських правилах дорожнього руху: при перевезенні малюків в автомобілі використання спеціальних утримуючих пристроїв обов'язкове. Питання, як правильно вибрати автокрісло для дитини вимагає грунтовнішої відповіді.

Розробляючи утримуючі пристрої, виробники враховують анатомічні особливості дітей тієї або іншої вікової категорії і розділяють автокрісла на декілька вікових груп. З'ясувати, до якої групи відноситься ваш малюк, допоможе консультант в магазині або спеціальні таблиці, які можна знайти в Інтернеті.

Але визначитися з віковою групою не найскладніше. Як вибрати з безлічі моделей найкраще? Є декілька моментів, на які необхідно звернути особливу увагу.

Бічний захист

Безпека малюка повністю залежить від конструкції крісла. Чим більший підголовник і глибші боковини, тим надійніше захист від неприємних несподіванок.

Чохли сидінь

Виляск в даному випадку далеко не кращий варіант. Такий чохол швидко протирається і може сісти при пранні. Сучасні синтетичні матеріали дуже надійні і комфортні.

Кріплення

Спеціальна система Isofix забезпечує надійніше кріплення крісла в салоні, проте має свої недоліки. Такі моделі підходять не для всіх марок автомобілів, вони важчі і коштують дорожче крісел, які кріпляться ременями безпеки.

Вага автокрісла

Чим легше, тим краще. Навіть якщо не йдеться про автолюльку для немовлят, яку можна використовувати, як переносну, дитяче сидіння доведеться часто переміщати з місця на місце. Наприклад, якщо автомобіль не стоїть на закритій парковці, що охороняється, крісло доведеться на ніч забирати з салону додому.

Додаткові регулювання

Маленькі діти часто засинають в дорозі, тому можливість регулювати нахил спинки має велике значення. Деякі автокрісла 2 і 3 груп також регулюються по ширині сидіння. Для кожного віку підходять тільки певні моделі, у жодному випадку не купуйте автокрісло «на вирощування». Якщо вам потрібна річ, яка прослужить довго, придивіться до крісел-трансформерів.