Компанія Lotus розробила електромобіль майбутнього
СВІТ АВТО: Автомобільні новини

Компанія Lotus розробила електромобіль майбутнього

18.07.2009

Електрокар Lotus Підрозділ виробника споркаров Lotus – Lotus Engineering – на замовлення британського журналу Automotive Engineer розробив прототип міського субкомпактного електромобіля, який дає уявлення про те, як, на думку його дизайнерів, виглядатимуть машини подібного типу в 2015 році. Як повідомляє видання Car, такий автомобіль створений спеціально для великих мегаполісів і призначений лише для коротких поїздок містом, наприклад, від будинку до магазину і назад.

Автомобіль створений на базі легкої алюмінієвої просторової рами і за своїми габаритами (2600 міліметрів в довжину і 1600 міліметрів завширшки) навіть менший, ніж мікролітражка Toyota iQ. Новинка оснащена літій-іонними акумуляторами, які розташовані у підлозі і живлять 50-силовий електромотор. Запас ходу при електрокара Lotus складає приблизно 48 кілометрів, а максимальна швидкість рівна 104 кілометрам в час. При цьому для збільшення дистанції поїздки конструкція машини дозволяє встановити додатковий комплект акумуляторів, а також використовувати встановлені на даху сонячні батареї. Повна зарядка електрокара займе 3,5 години.

Розробка концепту зайняла у інженерів компанії Lotus всього два тижні — тобто близько 10 відсотків від звичайного часу, необхідного для завершення першого етапу зі створення будь-якого іншого прототипу. На сьогодні у "Лотусі" не планують випускати такий автомобіль серійно, проте у фірмі готові продовжити розробку субкомпактного електрокара для будь-якої зацікавленої сторони.

Електрокар Lotus
Електрокар Lotus
Електрокар Lotus
Електрокар Lotus

return_links(); ?>