Себастьєн Бурде побоюється за своє місце в Toro Rosso
СВІТ АВТО: Автомобільні новини

Себастьєн Бурде побоюється за своє місце в Toro Rosso

20.11.2008

Себастьєн Бурде, у якого вже є трирічний контракт з Toro Rosso, заявив, що визначальним чинником у виборі гонщика для італійської команди на наступний сезон стануть гроші. "Команді зараз потрібні гроші і вони не підписуватимуть ніяких контрактів, поки не знайдуть гонщика з солідними спонсорами. Мені ж ніхто не дасть грошей ні сьогодні, ні завтра, ні післязавтра. І я навіть не уяввляю, чи буду я наступного року з Toro Rosso чи ні, не дивлячись на трирічний контракт", - заявив француз.

У Toro Rosso зараз вільні обидва місця гонщиків. Під час тестів у Барселоні команді працювала з трьома пілотами – Бурде, Себастьєном Буемі і Такумою Сато. "Ні, це було не змагання, ми не намагалися показати команді хто з нас краще, ми працювали над різними настройками. Я, наприклад, обкатував нові шини і збирав інформацію про їх поведінку на трасі", - розповів про випробування Бурде.

"Команді зараз дуже потрібні гроші, тому все упирається у фінанси. Я не можу зараз гарантувати команді якусь фінансову підтримку. Схоже, питання про склад тягнутиметься достатньо довго, а мені, як професійному гонщику, хотілося б швидше знати, що я робитиму наступного року. Так, у мене є контракт ще на два роки, але, врешті-решт, це нічого не означає – в будь-якому контракті є пункти, що дозволяють його розірвати, якщо гонщик не підходить команді", - додав Себастьєн.

Бурде дебютував у "Формулі-1" в 2008 році з Toro Rosso. У 18 гонках він набрав чотири очки і зайняв в підсумковій класифікації 17 місце. Його напарник – Себастьян Феттель – набрав 39 очок, розташувавшись на восьмій позиції в загальному заліку, а також приніс цього року італійській команді першу перемогу (на Гран-прі Італії).

У 1999 році Бурде став чемпіоном французької "Формули-3" з командою La Filiere, а у 2002 році він виграв чемпіонат міжнародній "Формулі-3000" у складі команди Super Nova. На сезон 2003 роки французький гонщик одержав пропозицію від команди Newman/Haas Racing, що виступала в американській серії на машинах з відкритими колесами ChampCar. Вже на другий рік виступів Бурде став чемпіоном у цій серії, після чого вигравав всі чемпіонати аж до 2007 року, коли він вирішив перейти у "Формулу-1". Бурде також взяв участь у гонці "24 години Ле Мана" в 2007 році, у якій зайняв друге місце, виступаючи в одному екіпажі із Стефаном Сарразаном і Педро Ламі на спортпрототипі Peugeot 908.

return_links(); ?>