Ford готує три версії нового 1,6-літрового турбомотора
СВІТ АВТО: Автомобільні новини

Ford готує три версії нового 1,6-літрового турбомотора

23.06.2009

Новий 1,6-літровий бензиновий мотор компанії Ford з серії EcoBoost, оснащений безпосереднім уприскуванням палива і системою турбонадуву, пропонуватиметься в трьох варіантах потужності: 130, 150 і 180 кінських сил. Як повідомляє голандське видання AutoWeek, на серійних автомобілях такий двигун з'явиться вже наступного року.

За словами представників Ford, двигуни з лінійки EcoBoost за рахунок поєднання прямого уприскування і турбонагнітача дозволяють в порівнянні із звичайними "атмосферниками" аналогічної потужності поліпшити паливну економічність на 20 відсотків і на 15 відсотків скоротити викиди CO2. Як повідомлялося раніше, новий 1,6-літровий мотор пропонуватиметься для автомобілів Ford Fiesta, Focus, C-Max, Mondeo, S-Max і Galaxy.

Відзначимо, що у гамі моторів EcoBoost також присутній шестициліндровий агрегат з двома турбонагнітачами. Його потужність становить 355 кінських сил, а витрата палива приблизно 10-15 відсотків менша, ніж у аналогічних за потужністю атмосферних V8 об'ємом 4,6 літра інших виробників. Такий мотор встановлюватиметься на кросоверах Ford Flex і Lincoln MKT, а також на седані Lincoln MKS. Крім того, найближчим часом очікується поява дволітрового EcoBoost потужністю 275 кінських сил.

return_links(); ?>