Nissan і Ford отримають вісім мільярдів на виробництво економічних моделей
СВІТ АВТО: Автомобільні новини

Nissan і Ford отримають вісім мільярдів на виробництво економічних моделей

23.06.2009

Tesla Model S У вівторок конгрес США схвалив надання компаніям Ford, Nissan і Tesla кредиту в розмірі вісім мільярдів доларів. Ці гроші компанії отримають з 25-мільярдного фонду, призначеного для фінансування розробок економічних автомобілів. Про це повідомляє агентство AP з посиланням на секретаря з питань енергетичної галузі США Стівена Чу.

Американський концерн Ford, якому з цих коштів призначається 5,1 мільярдів доларів, планує витратити ці гроші на модернізацію своїх заводів під випуск 13 економічних моделей. Nissan отримає 1,6 мільярдів доларів, за рахунок яких проведе переобладнання заводу в місті Смірна, штат Теннесі. Кредит розміром 465 мільйонів доларів, виділений американському виробнику електромобілів Tesla, дозволить йому організувати виробництво автомобілів і силових установок на заводі в місті Сан Карлос у Каліфорнії.

Раніше компанія Ford заявляла про те, що до 2010 року вона планує вивести на ринок мінівен, обладнаний електричною силовою установкою, а до 2011 року - седан з електромотором, розроблений спільно з Magna. Nissan планує до кінця 2010 року розробити електромобіль, який зміг би проїхати на одному заряджанні 160 кілометрів, а компанія Tesla до 2011 року налагодить масове виробництво чотирьохдверного седана Model S. Зараз Tesla випускає тільки родстер на електротязі, вартість якого становить близько 100 тисяч доларів США.

return_links(); ?>