Заводські команди погодилися допомогти новачкам "Формули-1"
СВІТ АВТО: Автомобільні новини

Заводські команди погодилися допомогти новачкам "Формули-1"

24.06.2009

Президент FIA Макс Мослі і президент FOTA і Ferrari Лука ді Монтедземоло Асоціація команд "Формули-1" (FOTA) поширила офіційну заяву, яка стосується наступного сезону чемпіонату світу. У цьому документі конюшні повідомляють, що нададуть технічну підтримку новачкам першості, а також про плани зі зниження бюджетів.

"В рамках нової угоди з FIA команди упродовж двох років скоротять витрати до того рівня, на якому вони знаходилися на початку 90-х років. Заводські команди погодилися допомогти новачкам у 2010-му році шляхом надання технічної допомоги. Згідно з виробленим компромісом, FOTA визнає позицію федерації, як керівного органу в спорті. Також команди погодилися з виробленими принципами "Договору згоди", який діятиме аж до 2012-го року", - зазначається у заяві.

Раніше FOTA і FIA оголосили про те, що компроміс між двома конкуруючими організаціями був досягнутий, тому наступного року заводські команди залишаться в "Формулі-1", відмовившись від планів зі створення альтернативної першості. Варто відзначити, що ніяких заяв про практичну реалізацію планів зі скорочення бюджетів, а також про регламент наступного року не з'явилося.

return_links(); ?>