У Росії випущено 300-тисячний Ford Focus
СВІТ АВТО: Автомобільні новини

У Росії випущено 300-тисячний Ford Focus

24.06.2009

Ford Focus Російський завод Ford у Всеволожську в середу відсвяткував випуск 300-тисячного автомобіля Ford Focus. Як зазначається в офіційному повідомленні компанії, ювілейний екземпляр був зібраний майже через сім років з моменту відкриття автозаводу - офіційний старт виробництва на підприємстві був даний 9 липня 2002 року.

На сьогодні завод Ford у Всеволожську є єдиним підприємством у світі, де одночасно збирають модель Focus в чотирьох варіантах кузова - седан, трьох- і пятидверний хетчбек, і універсал. Крім того, навесні 2009 року на заводі ропочато виробництво седанів Ford Mondeo.

Проте зараз всеволожський завод Ford через різке падіння попиту на нові автомобілі в Росії працює за скороченим графіком. За перші п'ять місяців продажу машин на російському ринку знизилися на 47 відсотків, а за підсумками травня - на 58 відсотків. За оцінками президента і директора російського офісу Ford Найджела Брекенбері (Nigel Brackenbury), всього у 2009 році в Росії буде продано не більше 1,4 мільйонів нових машин, включаючи вітчизняні бренди.

Тим часом, Ford Focus за підсумками п'яти місяців утримує лідерство в рейтингу іномарок, які найбільше продаються. Друге місце займає Renault Logan, а третє - Chevrolet Lacetti.

return_links(); ?>