"УАЗ" збільшить обсяги випуску автомобілів
СВІТ АВТО: Автомобільні новини

За своє банкрутство компанія Chrysler заплатить 12,4 мільйонів доларів

25.06.2009

UAZ Patriot Ульяновський автомобільний завод, у зв'язку із збільшенням виробничих планів на липень, перейшов на п'ятиденний робочий тиждень. У липні підприємство планує випустити чотири тисячі позашляховиків - для порівняння, з початку року завод зібрав всього шість тисяч автомобілів, повідомляє агентство "Автостат".

З середини лютого працівники "Уазу" працювали за скороченим триденним робочим тижнем. У випадку, якщо б ситуація з продажами не помінялася, в серпні планувалося почати звільнення, оскільки за російським законодавством скорочений режим роботи може бути введений на підприємстві максимум на шість місяців. Зараз, за словами представника "Уазу" Алли Акімової, можливість звільнень працівників вже не розглядається.

Раніше керівництво підприємства також озвучувало плани на 2009 рік - до його кінця буде випущено 53 тисячі позашляховиків, що на 26,7 відсотка менше, ніж минулого року.

З початку року продажу "Уазу" в порівнянні з тим же періодом минулого року скоротилися удвічі - з 22 тисяч 996 до 10 тисяч 566 позашляховиків. Попит на машини знизився через кризу - всього за перші п'ять місяців 2009 року в Росії було продано 645 тисяч 162 машини, що на 47 відсотків менше, ніж минулого року (1 мільйон 219 тисяч 842 автомобілі).

return_links(); ?>