Українці перетворять вазівськую "десятку" на пікап
СВІТ АВТО: Автомобільні новини

Українці перетворять вазівськую "десятку" на пікап

25.06.2009

Українська корпорація "Богдана" має намір восени нинішнього року запустити в масове виробництво пікапів на базі вазівської "десятки" Lada 2110. Про це з посиланням на представників "Богдана" повідомляє видання Auto-Consulting. Зараз в Україні вже випускаються седани і універсали "десятого" сімейства, а розробка двох версій пікапа з різною довжиною вантажної платформи і різною вантажопідйомністю завершиться до вересня.

Як вважають представники української компанії, платформа "десятки" - найвдаліша і найнадійніша серед всіх вазівських автомобілів. Проте пікап на базі Lada 2110 коштуватиме дорожче від аналогічних моделей, побудованих на платформі "класики" або "Самари". Не дивлячись на це, українці упевнені, що нова модель зможе привернути до себе увагу покупців, що задумалися про покупку комерційного автомобіля іноземної марки.

Спочатку пікап на базі "десятки" продаватиметься тільки в Україні, проте в майбутньому "Богдан" сподівається налагодити експорт цієї моделі в країни СНД і до Росії. Ціни на новинку поки що не оголошені.

Варто нагадати, що у "Автовазу", крім продукції дочірньої фірми ВІС ("ВазІнтерСервіс"), яка будує пікапи на базі нинішніх моделей Волзького автозаводу, в недалекому майбутньому з'явиться ще одна модель з кузовом "пікап". Весною завод придбав у компанії Renault ліцензію на декілька платформ класу "В", серед яких значиться і платформа пікапа Renault Logan. Правда точні терміни запуску у виробництво такої моделі наразі не повідомляються.

return_links(); ?>