Команди WRC підтримали перехід на нові мотори
СВІТ АВТО: Автомобільні новини

Команди WRC підтримали перехід на нові мотори

25.06.2009

Олів'є Кеснель і Малькольм Вілсон Керівники обох заводських команд Чемпіонату світу по ралі (WRC) – Малькольм Вілсон (BP Ford Abu Dhabi) і Олів'є Кеснель (Citroen Total) – в інтерв'ю офіційному сайту WRC підтримали рішення Всесвітньої ради з автоспорту, яка у середу оголосила про перехід першості з 2011-го року на нові автомобілі з турбірованими двигунами об'ємом 1,6 літрів.

"Всі виробники роблять такі двигуни, тому це дуже правильне рішення для нашого спорту. Є ще деякі деталі, які необхідно обговорити, але правила вже встановлені, а значить ми вже можемо починати роботу по них. Кінець кінцем, ефективність 1,6-літрових трубодвигунів навіть вища, ніж тих моторів, які ми використовуємо зараз. Багато що зводиться до того, як буде налаштований обмежувач", - заявив Вілсон.

"Ми згодні з цим правилом. До того ж, якщо це допоможе залучити нові заводські команди, то це дуже хороша ідея. Проблем з потужністю не виникне. Пам'ятаєте, була машина "Формули-1" з півторалітровим двигуном з турбонаддувом? На офіційних тестах той мотор "розкрутили" до 1400 кінських сил. Ми зможемо це зробити. Треба тільки домовитися про рівень обмежувача двигуна. Потужність точно не стане проблемою", - сказав в свою чергу Кеснель.

Раніше повідомлялося, що з 2011 року чемпіонат WRC перейде на нові автомобілі, побудовані за вимогами класу Super 2000, але оснащені турбірованими двигунами об'ємом 1,6 літра. Такі машини використовуватимуть стандартизовану повноприводну трансмісію і коробку передач.

return_links(); ?>